Gemengd gevoel overheerst bij Ron Jans na gelijkspel bij AZ

Trevor Wagener • 20:45, 26-02-2017 / Laatste Update: 01:26, 05-01-2024

Zijn ingreep in de rust miste de uitwerking niet. Ron Jans zag een herboren PEC Zwolle in de 2e helft, maar het bleek net niet genoeg voor de eerste zege sinds 1986 tegen AZ (1-1).

"Als je alleen naar de statistieken kijkt, zou je denken dat we verloren hebben’’, stelde Jans. Tegenover de 12 hoekschoppen van AZ stelde PEC Zwolle er slechts 2. Voor de pauze had AZ 75 procent balbezit, maar scoorde niet. Jans liet PEC na de pauze met twee spitsen voetballen.

2 verschillende helften

"Voor de rust speelden we niet goed en konden we slechts tegenhouden. Aanvallend brachten we niets, maar in de 2e helft hadden we na een uur met 0-3 voor moeten staan. Dat laten we na en dan loop je uiteindelijk toch tegen die gelijkmaker aan.’’

Terechte uitslag

Die over de hele wedstrijd bezien terecht was, vond ook Jans. "In onze kleedkamer had iedereen het gevoel dat we 2 punten hebben laten liggen. Dat zegt genoeg. Het zelfvertrouwen bij AZ bleek broos na die 7-1 in Lyon en hun publiek reageerde heel negatief op het elftal na de 0-1 van ons. Dan voel je dat de overwinning nabij is, maar helaas viel die gelijkmaker alsnog. Al had AZ die wel verdiend na hun goede 1e helft.’’

AFGELOPEN! PEC Zwolle heeft gezwoegd en gebikkeld en vecht zich daarmee tot een punt. Het eindigt in Alkmaar in 1-1. #azzwo #peczwolle pic.twitter.com/psutedxWSu