Halve omhaal Bero bezorgt Vitesse overwinning op Fortuna

Proshots

admin • 15:18, 28-10-2018 / Laatste Update: 19:56, 04-01-2024

Vitesse heeft met pijn en moeite de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. Dankzij een fraaie halve omhaal van Bero eindigde een verder weinig enerverend duel in 2-1.

Door de zege heeft Vitesse zich stevig in de subtop genesteld. De Arnhemse club staat nu 5e, met 15 punten uit 10 duels. Fortuna (10 punten) blijft steken op de 14e plaats.

1e goal Van der Werff

Maikel van der Werff zette Vitesse, met zijn 1e eredivisiegoal ooit voor de Arnhemmers, in de 12e minuut op voorsprong met een knappe kopbal, na een prima assist van Navarone Foor. Vitesse controleerde de wedstrijd, stond weinig toe, maar vlak voor rust maakte André Vidigal na weifelend optreden van Max Clark gelijk.

Omhaal Bero

Na rust lag het tempo laag. Halverwege de 2e helft bezorgde Matus Bero Vitesse met een halve omhaal toch 3 punten. De Slowaak stond met zijn rug naar de goal toen hij de bal via de hoofden van 2 Fortuna-spelers voor zijn voeten kreeg. Het was de 3e goal van Bero van het seizoen en alleen de langdurig geblesseerde Tim Matavz (5 keer) scoorde vaker voor Vitesse.