Heracles Almelo zet goede reeks voort met geweldige overwinning op Almere City

Yvo van Dorst • 15:11, 26-11-2023 / Laatste Update: 11:06, 08-01-2024

Heracles Almelo heeft zondag wederom 3 punten bij kunnen schrijven in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van trainer John Lammers pakte bij Almere City een ruime overwinning. Het werd 5-0, met een hoofdrol voor spits Mohamed Sankoh.

De in Sierra-Leone geboren spits was in de 4e minuut al belangrijk voor de ploeg uit Almelo. Sankoh maakte het openingsdoelpunt na een dominante openingsfase van de bezoekers. Ook in de 2e helft was Sankoh belangrijk met de 2e goal van de wedstrijd tegen een pover Almere City.

Nankishi

Na de 2e goal van Sankoh was het voor Abdenego Nankishi tijd om te schitteren. De invaller maakte binnen 8 minuten 2 goals, waardoor de ploeg uit Almelo 4-0 voorkwam. Heracles pakt daardoor de 10e plek in de Eredivisie en staat 6 punten van de degradatiestreep. Almere doet het ook niet slecht met 4 punten voorsprong op de streep.

Slotstuk

Het slotstuk was uiteindelijk toch voor Sankoh. In de slotfase maakte de spits zijn 3e doelpunt, waardoor hij officieel de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. De 20-jarige spits is de jongste speler die een hattrick maakt namens Heracles Almelo.