Het nieuwe speelschema voor de play-offs voor promotie/degradatie

16 mei 2021

Het eredivisie-seizoen 2020/2021 zit er qua competitiewedstrijden helemaal op. Alleen de play-offs met betrekking tot Europees voetbal en een plek in de eredivisie staan nog op het spel. Zie hier het 'nieuwe' speelschema voor de strijd om promotie (en lijfsbehoud).


ADO Den Haag en VVV Venlo degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie en vanuit daar promoveren Cambuur en Go Ahead Eagles naar het hoogste niveau. NAC, NEC en Roda JC bereikten zaterdag al de halve finales van de play-offs. Emmen won weliswaar zelf bij VVV (0-4), maar zag concurrent Willem II van (het wel of niet premieloze?) Fortuna winnen (2-1). Zodoende spelen de Drentenaren in de play offs.

DDAY 20 mei
Op deze donderdag spelen Roda JC en NEC om 18:45 tegen elkaar in de halve finale. Net als in de kwartfinale gaat dit treffen over 1 wedstrijd: er is dus geen return. Op diezelfde datum speelt Emmen om 21:00 tegen NAC.

3 dagen later, op zondag 23 mei, is de finale. De aftrap is om 18:00 en het duel zal logischerwijs gaan tussen de winnaar van Roda JC - NEC en Emmen - NAC.