FC Emmen komt dankzij invaller Pedersen 2-0 achterstand tegen PSV te boven en stunt met punt

BSR/SOCCRATES

Martijn Baars • 17:20, 20-01-2019 / Laatste Update: 21:01, 04-01-2024

FC Emmen heeft voor een enorme stunt gezorgd door koploper PSV op 2-2 te houden. De Eindhovenaren kwamen 0-2 voor in Emmen, maar zagen invaller Nicklas Pedersen 2 keer scoren in de laatste 10 minuten. Ajax kan daardoor thuis tegen Heerenveen de koppositie weer pakken.

Al in het eerste kwartier scoorde Luuk de Jong, waardoor de middag voor Emmen zo mogelijk nog kanslozer werd. Toch duurde het tot ver in de 2e helft voordat PSV voor de 2e keer scoorde.

Afgekeurde goals

Eerst was er een eigen goal van Emmen-doelman Scherpen, maar werd die afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries. Een paar minuten later scoorde Pablo Rosario, maar werd ook zijn goal (terecht) afgekeurd. Zijn schot werd namelijk door de hand van ploeggenoot Guti van richting veranderd.

Angeliño scoort wél echt

Wéér een paar minuten later kwamen de Eindhovenaren dan toch op de verdiende 0-2. De instormende Angeliño schoot kiezelhard raak in de bovenhoek en besliste daarmee het duel. Althans dat leek zo, want Emmen had werkelijk niets te zeggen in eigen huis. Tot de 80e minuut dan...

Emmen scoort!

Want invaller Nicklas Pedersen, die voor de winterstop ook al 2 keer scoorde in de uitwedstrijd bij FC Groningen, scoorde met het eerste schot op doel en maakte de slotfase nog zeer spannend: 1-2.

Die slotfase leek niks op te leveren, maar diep in blessuretijd kopte Pedersen wéér raak. Hij zorgde voor de 2-2 en de stunt.