Almere-coach Pastoor apetrots na zege op Emmen: ‘Speelden met een leeuwenhart’

7 juni 2023

Pro Shots
KKD Eredivisie Play Offs Promotie Degradatie Almere Emmen Reactie Alex Pastoor Trainer

Almere City-coach Alex Pastoor was dinsdagavond enorm trots op zijn spelers. In het 1e (van 2) duels om de play-off-finale voor promotie naar de Eredivisie werd FC Emmen na treffers van Lance Duijvestijn (2-0) vakkundig opzij gezet. De 56-jarige coach zei na afloop bij ESPN dat de messen voor de return van zondag 'opnieuw geslepen' zullen moeten worden.


In gesprek met oud-prof en presentator Hans Kraaij jr. gaf Pastoor aan hoe trots hij was. "Ik zei net al tegen Andy Houtkamp (NOS) dat mijn spelers met hun verstand hebben gespeeld. Én met een leeuwenhart. Van zulke teams ben ik graag trainer."

Lees ook: Emmen-trainer Dick Lukkien belooft: 'Dit tweeluik is nog niet gespeeld'

Gas erop
Creatieveling Duijvestijn hielp de Flevolanders na de pauze met onder meer een rake pingel op weg. Pastoor was vooral tevreden met de manier waarop Emmen werd bespeeld. "We gingen volle bak", verklaarde hij. "Ik vond het belangrijk dat we controle over het duel hadden. Dat hadden we, daarbij waren we dominant. Wat wil je nog meer? Ja, goals... al was ik gewoon erg te spreken over hoe we hebben gespeeld."

Almere maakte, ondanks de slijtageslag in de vorige ronde tegen VVV-Venlo, een gretige indruk. "We wilden zo voetballen en zaten overal bovenop", rondde Pastoor af. "3 dagen hiervoor speelden we nog 120 minuten met pingels. Dingen als pijntjes en vermoeidheid tellen dan niet meer en daar gaven de spelers geweldig gehoor aan."

'Lance-dance'
Ook sprak Pastoor lovend over goudhaantje Duijvestijn. De 24-jarige middenvelder is, mede door zijn rendement, een opvallende schakel bij Almere. "Het valt misschien minder op als je qua goals en assist niet op het scoreformulier komt", complimenteerde Pastoor de matchwinner. "Maar hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt dit seizoen. Hij is een echte diesel geworden en dat betaalt zich steeds meer uit."

Wanneer is Emmen - Almere?


De return van de promotie-finale is aanstaande zondag, op 11 juni. De wedstrijd in stadion De Oude Meerdijk wordt om 18.00 uur afgetrapt.