MVV wint eenvoudig van gezapig FC Oss

admin • 23:32, 22-01-2016 / Laatste Update: 00:11, 13-12-2023

FC Oss had vrijdagavond een offday tegen MVV Maastricht en ging vrij kansloos met 4-2 onderuit, nadat het na 22 minuten al 3-0 stond. Daarmee is de reeks van 8 ongeslagen duels op rij voorbij voor de ploeg van trainer Reinier Robbemond.

FC Oss werd van begin af aan onder druk gezet door MVV en had daar grote moeite mee in de eerste helft. Nadat Pieter Nys in de 11e minuut nog via Xavier Mous naast schoot, mikte hij in de 13e minuut wél raak. Jordy Croux bereikte Nys met een mislukte volley en de Belg knikte raak: 1-0. 4 minuten later gaf Croux opnieuw een voorzet, die binnen werd gegleden door Ossenaar Tufan Koca: 2-0. In de 22e minuut besloot Croux het zelf eens te doen met een boogbal in de verre hoek: 3-0.

Slap FC Oss

FC Oss stelde bar weinig tegenover de Maastrichtse aanvalsdrang. In de 27e minuut was de eerste de beste kans wél raak: Istvan Bakx had oog voor de vrijstaande Fatih Kamaci, die via een MVV'er zijn 10e van het seizoen maakte: 3-1. FC Oss leek er daarna weer eventjes in te geloven, maar die hoop vervloog al snel. In de 35e minuut claimde Croux een penalty, stond hij vervolgens snel op en gaf hij de bal mee aan Nys, die rustig binnen schoot: 4-1.

Na rust was het opnieuw MVV dat het overwicht had, al had FC Oss in de 52e minuut een aardige kans. Kamaci veroverde de bal op de rand van het strafschopgebied, maar raakte het leer vervolgens volledig  verkeerd. Daarna had MVV diverse grote kansen om te scoren, maar beperkte doelman Mous de schade. FC Oss was een stuk effectiever, in de 71e minuut scoorde Richard van der Venne voor de 3e keer op rij: 4-2. FC Oss probeerde daarna nog wel en slotoffensief op te zetten, maar kwam niet verder dan een gevaarlijke vrije trap van Bakx en een schot van Zschusschen.