Overmars: ‘Ga ervan uit dat Van de Beek blijft’ (video)

13 augustus 2019

Het kwam er wat moeizaam uit, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax denkt dat Donny van de Beek nog even in Amsterdam blijft. De interesse van Real Madrid is bekend. Toch lijkt het erop dat de rijke Spanjaarden deze transferperiode niet heel hard doordrukken.


In gesprek met Ziggo Sport gaf Overmars aan dat hij 'ervan uitgaat dat Van de Beek blijft'. Daarbij neemt hij dus aan dat Real niet ineens met een dikke zak geld op de stoep staat, want dan is er natuurlijk geen houden aan. "Ik denk dat het niet lang duurt voordat daar duidelijkheid in komt. Ik heb er goede hoop in dat het positief zal aflopen."

Bepaalde datum
Of er concrete interesse was voor de Ajax-middenvelder, bijvoorbeeld van Real Madrid? "Jawel, absoluut. Maar je maakt afspraken. Ik heb een paar weken geleden ook gezegd: voor een bepaalde datum wil ik duidelijkheid hebben. Die datum staat. Dus ik denk dat we de zaakjes goed op orde hebben, dat het team in grote lijnen staat en ook niet meer op zoek zijn naar andere spelers.”

Veltman
Ook gaf Overmars een update over de situatie van Joël Veltman, van wie Ajax-coach Erik ten Hag eerder al zei er graag bij te houden. "We hebben gesprekken gehad met Joël, hem een paar situaties voorgelegd. Hij is een kind van de club. Dus dan probeer je mee te denken. Natuurlijk had hij graag een transfer gemaakt, maar we moeten onszelf niet in de voet schieten. We hebben hem nodig", aldus Overmars. Of er een contractverlenging voor Veltman aanstaande is? "Zou zomaar kunnen.”

Overmars is goed bezig de laatste weken: hij verlengde de contracten van sleutelspelers als Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic, Nicolás Tagliafico, André Onana en Noussair Mazraoui. Graag zou hij deze zomer nog Van de Beek en Joël Veltman aan dat lijstje toevoegen.