PEC Zwolle even 2e na knappe zege bij NAC Breda

Martijn Baars • 23:09, 21-10-2017 / Laatste Update: 15:59, 07-01-2024

PEC Zwolle blijft uiterst knap bovenin meedraaien in de eredivisie. De ploeg van trainer John van 't Schip won zaterdagavond bij NAC Breda (0-2) en staat minstens een nacht 2e in de stand.

De bezoekers kwamen vlak voor rust op voorsprong door een benutte penalty van Bram van Polen. In de 82ste minuut diende Mustafa Saymak de genadeslag toe aan NAC. Hij tikte binnen op mooi aangeven van Youness Mokhtar. Het betekende de 3e nederlaag op rij voor de thuisploeg.

Record

PEC Zwolle pakt ook nog even een clubrecord mee in Breda. John van 't Schip en zijn mannen hebben na 9 wedstrijden 18 punten. Het record voor de club uit Overijssel na 9 duels stond op 17 punten, uit het seizoen 2015-2016.

Ajax en Feyenoord

Overigens houdt PEC zondag, als Ajax en Feyenoord gelijkspelen in de Klassieker, beide clubs onder zich in de stand. Dat zou een kers op de taart zijn voor het sprookje van PEC Zwolle aan het begin van dit eredivisieseizoen compleet maken.