PSV dankt vijf keer scorende Donyell Malen bij ruime winst op Vitesse

BSR

Trevor Wagener • 00:38, 15-09-2019 / Laatste Update: 21:55, 04-01-2024

In de eredivisie kende PSV in het eigen Philips Stadion een makkelijke avond tegen Vitesse. Dankzij een unicum van 5 goals van Donyell Malen wonnen de Eindhovenaren met... 5-0!

Uitgerekend de door PSV aan Vitesse uitgeleende Armando Obispo eiste in de 1e helft een negatieve rol op. De verdediger, die zaterdag voor het eerst sinds 13 jaar tégen PSV speelde, leverde de bal zomaar in bij Bruma. Die was niet zelfzuchtig en vond de vrij staande Malen, die Remko Pasveer kansloos liet: 0-1.

Malle Malen

Diezelfde Malen kopte niet veel later hard raak uit een fijne corner van Mohamed Ihattaren. Om zijn eigen avond nog verder op te leuken, was Malen na rust attent nadat Pasveer een inzet via zijn knie terug de lucht in zag gaan. Het leer belandde op het hoofd van Malen die zodoende zijn hattrick completeerde.

Vitesse, van wie aanvankelijk meer werd verwacht als koploper, had weinig in te brengen op het dynamisch ogende spel van PSV. De ploeg van Mark van Bommel had kans op meer, maar wist er toen nog geen 4-0 van te maken.

Vijf keer

Nadat Cody Gakpo 10 minuten voor tijd in het strafschopgebied werd neergelegd, maakte Malen zijn kwartet vol met nummer 4. Een minuut later maakte hij, opnieuw vanaf de stip op aanraden van de VAR, zijn 5e en bepaalde daarmee de eindstand! Een quintet, uniek!