Roda pakt puntje op bezoek bij AZ

Brian Vesseur • 16:22, 09-04-2017 / Laatste Update: 09:04, 05-01-2024

AZ heeft in eigen huis niet kunnen winnen van laagvlieger Roda JC. In Alkmaar eindigde de wedstrijd in 1-1. Alireza Jahanbaksh opende de score, Daryl Werker maakte de gelijkmaker. In de tweede helft miste Wout Weghorst een strafschop.

Een half uur lang keken de supporters in Alkmaar naar een saai potje voetbal. AZ wist niks te creëren, de defensie van Roda JC stond georganiseerd. Totdat Alireza Jahanbaksh uit het niks de bal op de middenlijn kreeg. De aanvaller kwam onderweg naar het doel maar 1 verdediger tegen. Zonder al te veel moeite wist de Iraniër de bal mee te krijgen en vervolgens hard in de verre hoek te schieten.

Snel weer gelijk

Roda, dat enorm vaak 0-0 speelt, wist de achterstand na 6 minuten alweer onschadelijk te maken. Daryl Werker kopte een corner van Mitchell Paulissen binnen. Tim Krul gepasseerd, Ron Vlaar bleef op z'n knieën achter. Het stond weer 1-1 in het AFAS Stadion.

Matchwinner Van Leer

Benjamin van Leer ontpopte zich in de tweede helft tot matchwinner. De keeper van Roda JC stopte een penalty van Wout Weghorst, die was gegeven vanwege een handsbal van Ard van Peppen. Vervolgens redde hij nog een keer subliem.

Stand

Roda JC blijft door het gelijkspel op de 17e plek staan in de Eredivisie. Maar met nog 4 wedstrijden te gaan hebben Excelsior, Sparta en NEC allemaal 1 puntje meer dan de ploeg uit Kerkrade. Go Ahead Eagles moet nog 5 punten goed maken met de 4 clubs (met Roda nog 4 punten).