'Tim Krulletje' kan Europese uitschakeling PSV O19 niet voorkomen (video)

admin • 21:07, 21-02-2017 / Laatste Update: 21:29, 07-01-2024

Benfica heeft ten koste van PSV de kwartfinale van de UEFA Youth League bereikt. Een 1-1 stand na 90 minuten betekende dat er meteen strafschoppen moesten worden genomen. De Portugezen nam die dus het beste (4-5).

PSV kreeg gedurende de eerste helft de controle over de wedstrijd. Het elftal was veelvuldig in balbezit en creëerde ook wel een aantal kansen. Groot gevaar bleef alleen wel uit, want het vizier stond nog niet op scherp.

Overwicht

Het overwicht van PSV betaalde zich vlak voor rust wel uit.  Na een fraaie opening maakte Joël Piroe knap af: 1-0.

Sterk uit de kleedkamer

PSV ging dus met een goed gevoel de rust in, maar de Portugezen kwam sterk uit de kleedkamer. Joao Felix schoot Benfica in de 47ste minuut op gelijke hoogte. Na slordig balverlies counterde Benfica terug en Felix schoof de bal beheerst langs doelman Van den Meulenhof.

Lammers

Via Sam Lammers was het 20 minuten voor tijd dichtbij een gelijkmaker. De spits, die zijn wedstrijden normaal gesproken bij Jong PSV speelt, kapte zijn tegenstander goed uit, maar schoot tegen de handen van de doelman. Even later was hij gevaarlijk via een kopbal. PSV liet weer van zich horen dus.

In de slotfase ging het in wat nadrukkelijker op zoek naar een treffer om een eventuele strafschoppenreeks te voorkomen.

'Tim Krulletje'

PSV-coach Geert Brusselaars paste vlak voor tijd nog een opmerkelijke toe. Doelman Mike van den Meulenhof moest vlak voor de serie van tijd eruit voor Youri Roulaux, die beter in penalty's stoppen is. Dat deed ons meteen denken aan het WK 2014, waar bondscoach Louis van Gaal onze eigen Jasper Cillessen naar de kant haalde voor Tim Krul.

Penaltykiller Duarte

Benfica won de toss en mocht de serie beginnen. PSV moest dus steeds in de achtervolging. Tot de 4e pingel dan. Die schoot Mendes na een Zaza-aanloop op de lat. Rigo, Sadilek, Lammers (bal op de paal, maar via de rug van de doelman in het doel), Soulas en Piroe schoten allemaal raak voor PSV. Piroe, die al gescoord had, kon PSV naar de kwartfinale schieten, maar Duarte pakte de pingel.

De druk lag dus weer bij PSV en nadat Benfica al gescoord had, stuitte Joey Konings op doelman Duarte. De Portugezen wonnen de reeks met 4-5 en zijn dus door.