Twente komt er bijna niet door bij Excelsior en krijgt punt

ProShots

admin • 15:19, 12-02-2017 / Laatste Update: 22:04, 12-12-2023

FC Twente heeft een moeizame uitwedstrijd bij Excelsior afgesloten met een puntje. De nummer 8 van de Eredivisie stuitte op een prima verdedigende thuisploeg en kwam daardoor niet verder dan 1-1. Nigel Hasselbaink en Fredrik Jensen maakten de goals.

Excelsior was wel nog sterk aan de wedstrijd begonnen. Een eerste doelpunt van Nigel Hasselbaink werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar in de 15e minuut was het dan toch raak. Op aangeven van rechtsback Khalid Karami werkte de spits de verdiende 1-0 binnen.

Jensen scoort

Enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden waren niet aan de thuisclub besteed, waarna FC Twente steeds beter in de wedstrijd kwam. Bij de eerste grote kans van de Enschedeërs was het direct raak. Een afgeslagen voorzet kwam na ruim een half uur spelen voor de voeten van Fredrik Jensen, die de bal beheerst in de kruising werkte.

Controle

Meer en meer slaagde Twente erin de wedstrijd te controleren. Na een kort offensiefje van Excelsior vlak na rust - met een goede kans voor Hasselbaink - voltrok het spel zich vrijwel uitsluitend nog op de helft van de Rotterdammers. Kansen kreeg Twente genoeg, via onder meer Joachim Andersen en Mateusz Klich. Zij sprongen hier te slordig mee om.

Counter

Excelsior loerde ondertussen op de counter en was in de slotfase nog dichtbij de bevrijdende 2-1 via Mike van Duinen, maar dat was ook teveel van het goede geweest. De Rotterdammers blijven met het gelijkspel voorlopig wel boven de degradatiestreep staan, al wordt het gat met de laatste plaatsen steeds kleiner. Twente blijft in de middenmoot hangen.