Zo ziet PSV eruit als er alleen Eindhovenaren zouden spelen

8 maart 2020

BSR

We hebben de smaak te pakken met ons spelletje 'zo zou [club x] eruit zien als..." Deel 1 ging over Ajax met alleen Amsterdammers, deel 2 over Feyenoord met alleen Rotterdammers. Dus wat zullen we doen met deel 3? Telstar met alleen Velsenaren? Of wacht: PSV met alleen Eindhovenaren natuurlijk!


Eindhoven is wat betreft inwoners een stukkie kleiner dan Amsterdam en Rotterdam. Dus hoe lastig wordt deze oefening? Daar gaan we...

Keeper: Phil van den Broek
Waarom worden er he-le-maal geen keepers meer geboren in Eindhoven? We hebben met veel pijn en moeite nog wel een heuse international gevonden. Phil van den Broek (23) speelde 1 keer voor Nieuw-Zeeland en staat nu onder contract bij het Zweedse Morön BK. Laten we anders maar het rek met bidons op de doellijn zetten en snel verder gaan...

Linksback: Rochdi Achenteh
De 32-jarige Achtenteh zit nu bij FC Ararat-Armenia, maar heeft een rijk eredivisieverleden: 55 matches voor Vitesse, 13 voor Willem II en ook nog dik 100 potjes voor Eerste Divisie-club FC Eindhoven. En ook nog eens 3 interlands voor Marokko. Als-ie niet voldoet, plukken we gewoon wat jonkies bij Eindhoven weg, zoals Niels Raaijmakers of Valentino Vermeulen.

Centrale verdedigers: Jarno Janssen en Abel Franssen
Het barst op zijn zachtst gezegd niet van de Eindhovense topverdedigers. De 19-jarige Jarno Janssen (Eindhoven) en de 23-jarige Franssen (De Treffers, Tweede Divisie) moeten het dan maar laten zien. Anders moeten we de 66-jarige clublegende Adrie van Kraay van stal halen...Hij werd 3 keer landskampioen met PSV en won de UEFA Cup.

Rechtsback: Guus Joppen
Voor PSV-fans laat dit fantasie-elftal zien dat de huidige selectie zo beroerd nog niet is. Want met wie komen we nou weer aanzetten?! Joppen (30, Helmond Sport) heeft meer dan 300 potjes gespeeld in de Eerste Divisie, maar pakte toch nog ook 59 duels in de Eredivisie (oa Willem II).

Middenvelders: Branco van den Boomen, Mohamed Nassoh, Joost de Schutter
Het valt echt niet mee om klinkende namen te vinden! We hebben de pech dat Otman Bakkal (35, 1 interland, 109 PSV-duels) al zo vroeg is gestopt. Nu moeten we het doen met Van den Boomen van De Graafschap, de 17-jarige PSV-jeugdspeler Nassoh en zijn 18-jarige collega De Schutter. Dan moeten zij zich maar ontpoppen tot nieuwe Mohamed Ihattarens.

Linksbuiten: Cody Gakpo
Hey, eindelijk weer een bekende naam! De 20-jarige Gakpo debuteerde op 25 februari 2018 in het 1e elftal van PSV en zat al in diverse jeugdelftallen van Oranje. We kunnen hem gelijk maar bombarderen tot aanvoerder van dit zootje.Bron: BSR

Rechtsbuiten: Mohamed Rayhi
We moeten voor deze plek een klein beetje valsspelen, want Rayhi staat bij Sparta linksbuiten of in de spits. De 25-jarige Eindhovenaar is momenteel clubtopscorer bij de Rotterdamse club.

Spits: Kevin van Veen
Waar is de tijd van Coen Dillen gebleven? De PSV-legende ramde er in 328 wedstrijden 287 in voor de Brabantse club. Dat was in 1945-1949. Eindhovenaar Eric Viscaal pakte in de jaren 90 5 Oranje-interlands. Maar momenteel is er echt geen Eindhovense topspits te bekennen.

Dus moeten we het maar doen met Kevin van Veen, die in elk geval in zijn tienerjaren in de jeugdopleiding van PSV zat en wat goaltjes maakte voor TOP Oss. Hij zit nu bij Scunthorpe United in de Engelse League Two.