5 redenen waarom Liverpool de Premier League eindelijk weer gaat winnen

admin • 22:38, 17-01-2019 / Laatste Update: 22:43, 13-12-2023

De laatste keer dat Liverpool de Premier League won was in 1990. 5 jaar geleden leek het te lukken, maar toen gooide het slippertje van Steven Gerrard roet in het eten. Maar dit jaar gaat het wel lukken, denken we bij Sportnieuws.nl. Wij hebben 5 redenen op een rij gezet waarom dit het jaar is dat de titel eindelijk weer naar Anfield komt.

1. Niemand komt voorbij Virgil van Dijk!

Voordat Virgil van Dijk op Anfield de verdedigende troepen moest leidden kreeg Liverpool 1,2 doelpunt tegen per wedstrijd. Na de komst van onze trotse Oranje-captain Virgil is dat meer dan gehalveerd naar 1 doelpunt in 2 duels. Virgil brengt rust en extra kracht in de verdediging en dat kon de ploeg goed gebruiken.

2. Allison in, Karius out!

Iedereen herinnert zich de blunders van Karius nog in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Zet dat af tegenover de manier waarop Allison er persoonlijk voor heeft gezorgd dat Liverpool door ging in de Champions League en je weet genoeg. Klopp heeft al gezegd dat wanneer hij vooraf had geweten hoe goed Allison was hij het dubbele had betaald.

3. Team intact gebleven

Het team dat vorig jaar de Champions League-finale speelde is vrijwel intact gebleven. Daarnaast zijn er een aantal aankopen gedaan die perfect uitpakken. Neem doelman Allison en de middenvelders Fabinho en Keita.

4. Shaqiri is de perfecte invaller

De rol van Shaqiri is een bijzondere in het elftal van Jurgen Klopp. Hij heeft geen vaste basisplek, maar is het goudhaantje als hij invalt. Shaqiri kan rekenen op speeltijd bij Liverpool, maar moet dit wel doen aan de hand van invalbeurten. En als-ie dan weer invalt, dan drukt hij zijn stempel op de wedstrijd.

Bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Manchester United, waarin hij 20 minuten mocht invallen bij een 1-1 stand. Met 2 doelpunten zorgde hij uiteindelijk voor een zege van Liverpool.