AZ verliest verrassend in eigen huis van Maccabi

Martijn Baars • 00:57, 21-10-2016 / Laatste Update: 22:57, 12-12-2023

AZ heeft verrassend met 2-1 verloren van Maccabi Tel Aviv. In Alkmaar werd het 1-2 voor de Israëlische ploeg. Ezequiel Scarione en Eyal Golasa velden het vonnis over de ploeg van trainer John van den Brom. Tussendoor deed Robert Mühren nog iets terug voor AZ.

AZ begon de wedstrijd sterk. Namens de thuisploeg waren verdediger Derrick Lukassen (kopbal) en Ilass Bel Hassani (schot) in de eerste 20 minuten dicht bij een doelpunt. De bal viel aan de andere kant in het netje: oud-AZ-speler Haris Medunjanin stuurde Ezequiel Scarione weg, die bij de eerste kans voor Maccabi Tel Aviv meteen promoveerde.

Kansen

AZ had na die 0-1 moeite om weer in haar spel te komen. Vlak voor en na de rust kwam het een aantal keer dreigend door. Gevaarlijk werd alleen Maccabi in het eerste deel van de tweede helft: De club uit Israël kreeg daarin twee grote kansen, maar vergat om de wedstrijd te beslissen.

Gelijkmaker

Net zoals bij de eerste doelpunt van de avond, kwam ook de tweede treffer uit de lucht vallen. AZ kreeg maar weinig kansen totdat Bel Hassani de bal 72ste minuut voor de goal slingerde. Robert Mühren schoot de thuisploeg daarna op gelijke hoogte. Freddy Friday schoot kort daarna nog in het zijnet.

Deksel op neus

Lang kon AZ niet van die gelijkspel genieten. Krap tien minuten na het doelpunt van Mühren, die een sterke fase van AZ inluidde, schoot Eyal Golasa op fantastische wijze in de kruising. AZ bracht Wout Weghorst nog in de ploeg, maar de extra spits kon geen verandering brengen in de stand: 1-2.