Bacuna scoort 1e Premier League-treffer, maar verliest met Huddersfield

Sjors Tanis • 19:19, 16-03-2019 / Laatste Update: 23:31, 07-01-2024

Huddersfield Town heeft bij West Ham United een voorsprong van 3-1 niet kunnen vasthouden. Mede dankzij de 1e treffer in de Premier League van Juninho Bacuna leek de hekkensluiter van de Premier League op weg naar de 4e zege, maar de thuisploeg knokte zich terug en won in de blessuretijd met 4-3.

Huddersfield Town blijft laatste. De ploeg heeft 16 punten minder dan Burnley, dat op de veilige 17e plek staat.

Scoreverloop

West Ham kwam na een kwartier op voorsprong door een strafschop van aanvoerder Mark Noble. Bacuna maakte met een kopbal uit een hoekschop twee minuten later gelijk. Voor de afgelopen zomer van FC Groningen overgekomen middenvelder betekende dat zijn 1e doelpunt voor de Engelse club. Karlan Grant scoorde daarna 2 keer, de 2e op aangeven van Terence Kongolo. Angelo Ogbonna maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Javier Hernández bezorgde West Ham alsnog de zege met 2 treffers. De ingevallen Mexicaan maakte de 4-3 in de toegevoegde tijd.

Overige uitslagen

Verder waren zaterdag nog 2 duels in de Premier League. AFC Bournemouth speelde, met Nathan Aké in de basis, met 2-2 gelijk tegen Newcastle United en Burnley verloor op eigen veld met 1-2 van Leicester City, waar Wes Morgan in de absolute slotfase de winnende treffer maakte.