Barcelona rekent na moeilijk begin simpel af met Bilbao

admin • 19:12, 04-02-2017 / Laatste Update: 18:51, 05-01-2024

FC Barcelona had een gemakkelijke middagje. De Catalanen zetten Athletic Bilbao eenvoudig opzij en blijven zo in het spoor van koploper Real Madrid.

Alcacer scoort eindelijk

Bilbao kwam goed uit de startblokken en was tot 2 maal toe dicht bij de openingstreffer. Toch was het Barcelona dat op voorsprong kwam. Paco Alcacer maakte ein-de-lijk zijn eerste treffer voor de Catalanen. Daarna was het de thuisploeg die de touwtjes in handen had.

Vrijetrappenkoning Messi

Lionel Messi schoot 5 minuten voor rust nog een vrije trap op hele fraaie wijze binnen. Uit een onmogelijke hoek verraste hij de keeper en maakte er zo 2-0 van. Het geloof was er meteen uit bij Bilbao, waardoor Barcelona wat kon gaan leunen. Aleix Vidal besliste de eindstand door er 3-0 van te maken.

Door de zege blijven de Blaugrana in het spoor van Real Madrid. De achterstand bedraagt 1 punt, maar de Madrilenen hebben nog 2 wedstrijden tegoed. Het uitduel met Celta de Vigo werd uitgesteld vanwege de Spaanse storm.