Bayern mét trainer Kovac richting CL-wedstrijd tegen Olympiakos

3 november 2019

BSR

De clubleiding van Bayern München houdt voorlopig vertrouwen in trainer Niko Kovac. De Kroaat, die onder grote druk staat, begon zondag achter gesloten deuren met zijn spelers aan de voorbereiding op het duel met Olympiakos Piraeus in de Champions League.


De Duitse kampioen verzekert zich al van een vervolg in het belangrijkste Europese bekertoernooi als het de Grieken verslaat.

Uitstekend in CL, matig in Duitsland
,,We hebben woensdag de kans om het al af te maken", zegt Kovac, wiens elftal in de Champions League wel overtuigend presteert. Bayern zette de 3 gespeelde groepswedstrijden allemaal in winst om, met als hoogtepunt de 7-2 bij Tottenham Hotspur. In de Duitse voetbalcompetitie won de ploeg van Kovac slechts 5 van de 10 duels. Na de zware nederlaag zaterdag bij Eintracht Frankfurt (5-1) speculeerden Duitse media al over een ontslag van Kovac. ,,Het is zaak deze nederlaag snel te vergeten en onze hoofden leeg te maken", zei de 48-jarige Kroaat, bezig aan zijn 2e seizoen bij de 'Rekordmeister'. Hij pakte in zijn 1e jaar met Bayern de 'dubbel'.