🎥| Champions League: 'Lewa' scoort 4 keer na pauze, Mourinho's Spurs vecht zich naar zege

BSR

Sjors Tanis • 00:01, 27-11-2019 / Laatste Update: 04:15, 06-01-2024

Het was weer een lekker Champions League-avondje, met veel toppers aan het werk. Zo gaf Real Madrid in de kraker van de avond tegen Paris Saint-Germain een 2-0 voorsprong binnen no-time uit handen (2-2), wist José Mourinho, bij zijn terugkeer in het miljardenbal, met Tottenham Hotspur thuis een vroege 0-2 achterstand om te buigen in een zege (4-2) en schitterde Robert Lewandowski voor de zoveelste keer dit seizoen, met 4 goals namens Bayern München na rust in het gewonnen duel (6-0) met Rode Ster Belgrado.

Check hier een overzicht van de uitslagen én de standen per groep!

Groep A

De absolute kraker (op papier) ging tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain. Het werd geen spektakelstuk in Bernabeú, maar de Madrilenen wisten de wedstrijd wél te winnen. Spits Karim Benzema maakte in de 17de minuut 1-0 en de Fransman was ruim 10 minuten voor tijd óók de maker van de 2-0. Het duel leek gespeeld, maar 4 minuten later stond het plotseling alweer 2-2: Kylian Mbappé maakte 2 minuten na de 2-0 de aansluitingstreffer en vlak daarna bezorgde Pablo Sarabia de bezoekers alsnog een punt in Madrid.

Check hier de 2-0, 2-1 én 2-2 bij Real Madrid - Paris Saint-Germain:

Galatasaray en Club Brugge speelden eerder op de avond met 1-1 gelijk in een duel met vooral een bizar einde.

Groep B

De grote uitblinker van de Champions League-avond speelde in Servië. Daar was Robert Lewandowski maar liefst 4 (!) keer trefzeker na de pauze namens Bayern München in het duel met Rode Ster Belgrado. In de 1e helft had Leon Goretzka met een kopbal de bezoekers uit Duitsland al op voorsprong gezet en de Duitser maakte vlak voor tijd ook de 6e treffer, waardoor het duel eindigde in 0-6.

Check hier de samenvatting van Rode Ster Belgrado - Bayern München:

Ook het andere duel in deze groep werd een spektakelstuk. Tottenham Hotspur, waar de nieuwe coach José Mourinho zijn rentree beleefde in de Champions League, kwam in het thuisduel al vroeg met 0-2 achter tegen Olympiakos Piraeus, maar na de pauze draaide de ploeg van Mourinho het duel volledig om. Dele Alli had voor rust na een blunder achterin van de tegenstander al de 1-2 gemaakt en in de 2e helft was Spurs helemaal los. Met fris voetbal zorgden Harry Kane (2 keer) en Serge Aurier (én een uitblinkende Christian Eriksen) voor een 4-2 overwinning voor Tottenham Hotspur.

Groep C

Manchester City wist niet te overtuigen in het eigen Etihad Stadium en speelde met 1-1 gelijk tegen Shakhtar Donetsk. Ilkay Gündogan maakte in de 56ste minuut de openingstreffer, maar ruim 20 minuten voor tijd zorgde invaller Manor Solomon voor de gelijkmaker in Manchester.

Check hier de samenvatting van Manchester City - Shakhtar Donetsk:

Atalanta Bergamo, met de Nederlanders Marten de Roon, Robin Gosens (Nederlandse vader, Duitse moeder) en Hans Hateboer in de basis, won met 2-0 van Dinamo Zagreb. Aanvallers Luis Muriel en Alejandro Gómez scoorden de doelpunten, waardoor Atalanta nog een kleine kans heeft om door te gaan naar de knockout-fase van de Champions League. Hateboer werd in de 65ste minuut naar de kant gehaald.

Groep D

Atlético Madrid is nog allerminst zeker van een ticket voor de knockout-fase. De ploeg van trainer Diego Simeone verloor in Groep D de topper van Juventus met 1-0 door een prachtige treffer van Paulo Dybala vlak voor rust. Bij de thuisploeg was Matthijs de Ligt centraal achterin 1 van de uitblinkers.

Juve is dankzij de nipte zege zeker van de 1e plek in de groep.

Check hier de samenvatting van Juventus - Atlético Madrid:

Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz won eerder op de avond met 2-0 op bezoek bij Lokomotiv Moskou, waardoor Bosz met Leverkusen zeker is van Europees voetbal na de winterstop. Het team kan in de laatste speelronde ook nog over Atlético wippen als het wint van Juventus en Atlético punten laat liggen tegen Lokomotiv Moskou.