Chelsea wint weergaloze, doelpuntrijke Londense clash met Arsenal (video's)

admin • 22:22, 18-08-2018 / Laatste Update: 20:19, 13-12-2023

Chelsea en Arsenal hebben er op Stamford Bridge een waanzinnig mooi voetbalgevecht van gemaakt. Chelsea speelde Arsenal een half uur lang compleet zoek, maar The Gunners herstelden zich nog voor rust. Na rust werd het toch nog een feestje voor de thuisploeg: 3-2. Het aantal doelpunten had wel dubbel zo hoog kunnen zijn.

The Blues begonnen zoals gezegd fantastisch aan de partij. De energieke Willian en de herboren Pedro speelden de verdediging helemaal zoek en dat resulteerde al na 9 minuten in een goal van de kleine Spaanse dribbelaar. De laatste linie van Arsenal werd compleet voor joker gezet.

De Arsenal-verdediging ligt totaal overhoop en Pedro profiteert! ⚡

🔵 1-0 🔴#CHEARS pic.twitter.com/uPmbaqTPm3

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) 18 augustus 2018

Nét op het moment dat je dacht dat Arsenal eindelijk wat grip op de partij kreeg, werd het 2-0 voor Chelsea. Dat had de ploeg van Emery wel volledig aan zichzelf te wijten. Aubameyang miste een niet te missen kans en in de counter maakte Morata er na dramatisch verdedigend werk 2-0 van.

Spektakel! 😲

❌ Enorme misser in plaats van 1-1

✅ Gelijk raak voor 2-0!#CHEARS #ZiggoSport pic.twitter.com/EkpfjKboqy

De 3-0 leek daarna dichterbij dan de 2-1, een monsterscore leek in de maak. Maar nadat Henrikh Mkhitaryan een kans van het kaliber Aubameyang had gemist, benutte hij zijn volgende poging wel: 2-1!

⚽️ Na twee opgelegde kansen voor Arsenal is het nu wel raak! Mkhitaryan schiet binnen pic.twitter.com/uGCgVoKTZq

4 minuten later was het fiasco compleet. Alex Iwobi schoot een afgemeten voorzet binnen en ineens was het zomaar 2-2. De partij was volledig gekanteld. Arsenal en met name Aubameyang kon zich voor z'n kop slaan, want eigenlijk hadden de mannen van Emery gewoon met 2-4, of 2-5 voor moeten staan. Het regende ineens kansen.

WAT EEN HEERLIJKE POT! 😍😍

Iwobi schiet Arsenal langszij! 🔥

2⃣➖2⃣ #CHEARS #ZiggoSport pic.twitter.com/pQXRixkRL1

Met Torreira in plaats van Xhaka na rust ging Arsenal op zoek naar wat meer grip, maar die kwam er niet echt. De 2e helft ging op en neer en beide ploegen hadden verschillende kansen op de voorsprong. De thuisploeg domineerde het laatste halfuur en met Hazard en Kovacic binnen de lijnen resulteerde dat overwicht uiteindelijk in de 3-3. Wat een goal van Marcos Alonso!