Crisis in Dortmund houdt aan: Robben trakteert Bosz op 1-3 nederlaag

ProShots

admin • 21:22, 04-11-2017 / Laatste Update: 03:37, 07-01-2024

De crisis van Dortmund houdt maar aan. Arjen Robben zette een ruime overwinning van Bayern München in gang, waarna Lewandowski en Alaba de eindstand op 1-3 bepaalden. Dat betekent de 4de competitienederlaag op rij voor Dortmund.

Voor de ploeg van Peter Bosz was het een superbelangrijke topper. De vorm is een beetje verdwenen en Bayern mocht niet uitlopen. Toch kwamen de Zuid-Duitsers op voorsprong. Het was uitgerekend Arjen Robben, die Bosz pijn deed met een fraaie treffer.

Bayern effectiever

Dortmund liet ook van zich horen met een aantal kansen voor Yarmolenko en Aubameyang. Voetballend gezien was Bayern nét iets beter en dat buitte de ploeg van Jupp Heynckes voor rust ook nog uit. Robert Lewandowski tikte met een leep balletje achter het standbeen de 0-2 binnen.

Dortmund geeft even gas

Na de rust denderden de ploegen lekker door. Lewandowski kopte in alle vrijheid tegen doelman Bürki aan. En iets later zette Pulisic de aanval op, waarna Aubameyang tegen een een verdediger aanschoot.

Vermoeidheid slaat toe

De thuisploeg wekte de intentie dat het even vol gas wilde spelen. Maar dat lukte slechts een paar minuten na rust. Dee ploeg oogde vermoeid na 60 minuten, waardoor er weinig kansen werden gecreëerd.

Alaba maakt einde aan onzekerheid

Bayern kreeg daardoor ook wat ruimte om te voetballen. David Alaba zette zodoende de 0-3 op het scorebord nadat zijn voorzet wonderbaarlijk in het doel belandde. Lewandowski en James konden hun voet er niet tegenaan zetten. dus kreeg de Oostenrijker de goal op zijn naam. Het d0elpunt van Alaba nekte Dortmund.

Marc Bartra deed vlak voor tijd nog iets terug voor Dortmund. Na een schitterende combinatie bij de cornervlag, krulde de Spaanse verdediger de bal achter doelman Sven Ulreich. Aubameyang zorgde nog bijna voor een spannende slotfase, maar hij miste doel, waardoor het bij 1-3 bleef.

Crisis in Dortmund

Door de overwinning heeft Bayern nu 6 punten meer dan Borussia Dortmund. RB Leipzig, dat eerder op de dag won van Hannover 96 volgt op 4 punten. Dortmund moet de 3de plaats delen met aartsrivaal Schalke, dat eerder op de dag won bij Freiburg. De crisis van Dortmund duurt maar voort, want dit betekent de 4de nederlaag op rij voor Die Schwarzgelben.