Deense ballers in quarantaine door Kahlenberg, die corona kreeg in Amsterdam

5 maart 2020

BSR Agency

Lyngby BK heeft 3 spelers in quarantaine gestopt, omdat zij in contact zijn geweest met Thomas Kahlenberg. De voormalig voetbalinternational uit Denemarken heeft het coronavirus, maar was zondag nog aanwezig bij de wedstrijd tussen Brøndby en Lyngby BK.


De spelers die naar huis zijn gestuurd zijn Martin Ørnskov, Kasper Jørgensen en Patrick da Silva.  Ook Joel Kabongo van Brøndby bevindt zich in quarantaine. Kahlenberg, 47-voudig international, werd volgens de Deense media tijdens een recente reis naar Amsterdam besmet met het coronavirus.

Risico
Lyngby BK schrijft op zijn website dat de 3 spelers in quarantaine zijn geplaatst omdat ze het risico lopen besmet te zijn geraakt met het virus. Joel Kabongo is ook in quarantaine geplaatst nadat hij in nauw contact met Thomas Kahlenberg was tijdens de wedstrijd. Ze moeten allemaal de komende 14 dagen in huis blijven.

'Nog' niks aan de hand
Lyngby schrijft dat geen van de 3 spelers nog tekenen van besmetting vertonen. Ze zijn echter om veiligheidsredenen door het Deense Agentschap voor patiëntveiligheid in quarantaine geplaatst om verdere overdracht van de ziekte te voorkomen.