Droomstart voor Peter Bosz, Schreuder doet Klaassen pijn met Hoffenheim

BSR Soccrates

admin • 19:39, 24-08-2019 / Laatste Update: 20:54, 05-01-2024

Peter Bosz meldt zicht met Bayer Leverkusen dankzij een 1-3 zege op Fortuna Düsseldorf mede aan kop van de Bundesliga. Na 2 wedstrijden staat de ploeg van Bosz op 6 punten, net als Borussia Dortmund. Alfred Schreuder heeft zijn eerste zege als coach van TSG Hoffenheim 1899 ook te pakken: het Werder Bremen van Davy Klaassen werd 3-2 verslagen.

Peter Bosz had het nieuwe Bundesliga-seizoen met Bayer Leverkusen niet beter kunnen beginnen. Na de ietwat moeizame overwinning van vorige week tegen promovendus SC Paderborn (3-2) , boekten Bosz en consorten een ruime 1-3 overwinning op bezoek bij Fortuna Düsseldorf.

Voormalig Vitesse-speler Lewis Baker hielp Bayer Leverkusen na 6 minuten al op gang met een eigen goal. Door goals van Charles Aránguiz en Karim Bellarabi was de strijd halverwege al beslist met een 0-3 ruststand.  Fortuna Düsseldorf redde nog wel de eer: 1-3.

Schreuder pakt eerste winst

Voor Alfred Schreuder begon het seizoen een stuk minder. De Nederlandse coach zag zijn debuut bij TSG Hoffenheim 1899 vorige week verpest worden met een 1-0 nederlaag op bezoek bij Eintracht Frankfurt en ook het eerste thuisduel ging moeizaam. Klaassen kwam met Werder Bremen op bezoek en leidde halverwege met 0-1.

In een spectaculaire tweede helft waren er nog liefst 4 goals te bewonderen. De thuisploeg uit Hoffenheim boog binnen een kwartier de achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar nadat Werder Bremen nota bene een rode kaart kreeg (2 keer geel voor Johannes Eggestein) werd het weer 2-2. Yuya Osako rondde een steekbal van Klaassen zeer fraai af.

Op z'n Duits gewonnen

Schreuder mocht echter toch opgelucht ademhalen. Na 95 minuten stond de eerste zege van het seizoen op het scorebord voor zijn ploeg. In de 87ste minuut maakte Pavel Kaderabek de winnende voor de voormalig assistent-coach van Ajax: 3-2.

Nog meer Nederlanders in actie

Bij FSV Mainz 05 speelde Jean-Paul Boëtius mee in het thuisduel met Borussia Mönchengladbach. Jeremiah St. Juste, die deze zomer voor 9 miljoen euro overkwam van Feyenoord, ontbrak. Hij raakte vorige week geblesseerd bij zijn Bundesliga-debuut. Hij zag vanaf de tribunes hoe zijn ploeg met 1-3 onderuit ging.

Ook bij de overige duels was er Nederlandse inbreng. Sheraldo Becker ging met Union Berlin op bezoek bij FC Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw ontbrak door een blessure. Die wedstrijd eindigde in 1-1, Becker speelde 67 minuten mee.  Het SC Freiburg van doelman Mark Flekken, die wegens een blessure ontbrak, won met 1-3 op bezoek bij SC Paderborn en heeft net als Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen 6 punten na 2 wedstrijden.