Duitsland in pot 2 tijdens EK-loting door gelijkspel Polen

REUTERS

Martijn Baars • 23:47, 20-11-2018 / Laatste Update: 13:28, 08-01-2024

Duitsland zit volgende maand bij de loting voor het EK in pot 2. Omdat Polen dinsdag een puntje pakte in Portugal (1-1), hoort Die Mannschaft niet bij de beste 10 landen van de Nations League en zit het dus niet in pot 1.

Voor Portugal, al geplaatst voor de Final Four, stond in Guimarães niets meer op het spel. Toch leek de thuisploeg Duitsland nog een handje te kunnen helpen. André Silva zorgde in de eerste helft voor een 1-0 voorsprong.

Rood en penalty Milik

Na rust ging het echter mis met de Portugezen. Danilo Pereira veroorzaakte in de 63ste minuut een penalty en kreeg rood voor zijn overtreding op Arek Milik. De ex-Ajacied scoorde vervolgens zelf de strafschop.

Polen wel in pot 1

Polen vierde de gelijkmaker uitbundig. Het land was al gedegradeerd uit League A, maar stelde door het gelijkspel wel een plaats in pot 1 veilig bij de EK loting.