Gala wint eerste seizoenswedstrijd van Kayserispor

admin • 00:38, 15-08-2017 / Laatste Update: 01:46, 06-01-2024

Galatasaray, de oude club van Wesley Sneijder die naar Nice vertrok, heeft de 1ste wedstrijd van het seizoen in de Turkse Süper Lig gewonnen. In eigen huis in Istanbul werd Kayserispor met 4-1 verslagen. Aanwinst Bafetimbi Gomis was de matchwinner met 2 goals.

De eerste 4 doelpunten in de wedstrijd werden in de 1ste 37 minuten gemaakt. Na iets meer dan een kwartiertje spelen maakte Tolga Cigerci de openingstreffer voor de thuisploeg, op aangeven van Garry Rodrigues.

Belhanda belangrijk

Nog voor het half uur maakte Leven Gulen met een kopgoal gelijk. Heel lang konden de bezoekers niet van de gelijke stand genieten, want Younes Belhanda maakte 5 minuten later de 2-1. Op aangeven van diezelfde Belhanda maakte Bafetimbi Gomis 2 minuten daarna alweer de 3-1 en daar bleef het bij in Istanbul.

Vlak voor tijd maakte Gomis, die deze zomer bij Gala tekende, zijn 2de goal.

Vorig jaar werd Galatasaray 4de. Kayserispor eindigde teleurstellend op de 15de plek, net boven de degradatiestreep.