Goudhaantje Mertens maakt hattrick voor winnend Napoli

Pro Shots / Insidefoto

admin • 23:43, 02-11-2018 / Laatste Update: 15:22, 08-01-2024

Napoli heeft vrijdagavond geen fout gemaakt tegen laagvlieger Empoli. Mede door een hattrick van Dries Mertens won Napoli met dikke cijfers: 5-1.

Achterstand verkleint

Na 9 minuten lag de bal al voor het eerst in het netje. Lorenzo Insigne opende de score voor de ploeg uit Napels. Daarna kon de grote Dries Mertens-show beginnen. Vlak voor rust maakte hij zijn 1ste van 3 doelpunten, na ruim een uur de 2de en in de blessuretijd voltooide hij zijn hattrick. Tussendoor scoorde oud-Ajacied Arek Milik ook nog voor Napoli.

Het seizoenstotaal van de kleine Belg staat nu op 7 treffers. Daarnaast was hij ook al 3 keer aangever. Door de overwinning verkleint Napoli het gat met koploper Juventus tot 3 punten. 'De Oude Dame' komt zaterdag pas in actie thuis tegen Cagliari.