Griezmann strooit zand in Real-motor met late derbygoal (video's)

Ziggo Sport

Martijn Baars • 20:05, 08-04-2017 / Laatste Update: 09:24, 08-01-2024

Real Madrid dacht de Madrileense derby in de tas te hebben. Maar de thuisclub raakte 1 onoplettend moment Antoine Griezmann uit het oog. De topspits van Atlético Madrid rondde in de 85e minuut een heerlijke steekbal af en maakte daarmee de 1-1. Dat was meteen ook de eindstand.

De Madrileense derby leek 51 minuten lang het domein te worden van de defensie van Atlético. Stefan Savic haalde in de eerste helft al een onmogelijke bal van Ronaldo van de lijn.

Vlak na rust liet ook doelman Jan Oblak zijn uitstekende keeperskwaliteiten zien op een intikker van Karim Benzema.

Toch was de Atleti-doelman een paar minuten later wel kansloos. Nota bene verdediger Pepe kopte een vrije trap van Toni Kroos heerlijk tegen de touwen: 1-0. Een kwartier na zijn goal moest de Portugees geblesseerd van het veld. Zijn vervanger was Nacho.

Real Madrid had daarna ook weer de touwtjes in handen. Atlético moest wel op zoek naar de gelijkmaker, maar stelde aanvallend teleur. Met Griezmann en Torres in de spits, werd er meer verwacht. Maar pas in de 85e minuut werd er eindelijk een gaatje gevonden in de verdediging van koploper Real. Griezmann rondde knap af: 1-1!

Real lijdt met de nederlaag duur puntenverlies in de strijd om de Spaanse landstitel. De Koninklijke heeft nu 3 punten voorsprong op FC Barcelona, dat later op de avond uit bij Malaga speelt. Real heeft wel nog een wedstrijd extra tegoed. Atletico blijft derde, maar volgt op gepaste afstand van de 2 veelvraten in Spanje.