Heerlijk avondje Europa League-voetbal met superstunt van Salzburg

Reuters

Martijn Baars • 01:30, 13-04-2018 / Laatste Update: 19:05, 08-01-2024

Het was weer smullen vanavond! Nadat we eerder deze week al waren verwend met lekkere potjes in de Champions Leauge, was het ook in de Europa League weer genieten. Salzburg kwam terug van een 4-2 achterstand en Olympique Marseille zette RB Leipzig even met 5-2 opzij.

Salzburg - Lazio 4-1 (2-4)

Stefan de Vrij slaagde er niet in met Lazio de halve finale van de Europa League te bereiken. Met de Nederlandse verdediger in de basis verloor de ploeg van coach Simone Inzaghi bij Salzburg met 4-1. Thuis had Lazio nog met 4-2 gewonnen.

Ciro Immobile zette de Italianen in de 55e minuut nog wel op voorsprong, door alleen voor doelman Alexander Walke fraai in te schieten. Amper een minuut later kwamen de Oostenrijkers alweer terug, door een van richting veranderd schot van Munas Dabbur.

Amadou Haidara zette Salzburg vervolgens op 2-1. Binnen een paar minuten vielen ook de bevrijdende 3-1 (Hwang Hee-Chan) en de 4-1 (kopbal Stefan Lainer).

Olympique Marseille - Red Bull Leipzig 5-2 (0-1)

Olympique Marseille is het tweede team dat in de halve finales van de Europa League staat. De Zuid-Franse ploeg deed dat door RB Leizpig met 5-2 te verslaan.

De Duitsers, die thuis met 1-0 hadden gewonnen, namen nota bene al na ruim een minuut de leiding door een doelpunt van Bruma. Maar via een eigen doelpunt van Stefan Ilsanker en treffers van Bouna Sarr, en Florian Thauvin stond het nog voor rust 3-1.

Via Jean-Kévin Augustin (3-2) leken de Duitsers weer op koers voor een plaats bij de laatste vier, maar uitblinker en aanvoerder Dimitri Payet schoot Marseille voor 60.000 toeschouwers naar een vervolg in de Europa League. In blessuretijd werd het zelfs nog 5-2 door de Japanner Hiroki Sakai.

CSKA Moskou - Arsenal 2-2 (1-4)

Arsenal heeft zich ook geplaatst voor de halve finale van de Europa League. De formatie van coach Arsène Wenger speelde met 2-2 gelijk bij CSKA Moskou, voldoende na de ruime zege (4-1) eerder in Londen.

Ondanks die marge hadden de Engelsen het nog moeilijk in de Russische hoofdstad. Na 55 minuten leidde CSKA met 2-0, door treffers van Fedor Sjalov en Kiril Nababkin. Een kwartier voor tijd scoorde Danny Welbeck voor Arsenal. In extra tijd maakte Aaron Ramsey gelijk.

Sporting - Atlético Madrid 1-0 (0-2)

Atlético Madrid heeft zich ten koste van Sporting geplaatst voor de halve finales van de Europa League. De Spaanse ploeg verloor in Lissabon met 1-0, maar had vorige week op eigen veld met 2-0 gewonnen.

Fredy Montero, vervanger van de geschorste spits Bas Dost, kopte in de 28e minuut raak uit een corner van Bruno Fernandes. Daarvoor had Atlético-doelman Jan Oblak al moeten redden bij een kopbal van Sebastián Coates. Sporting was het duel begonnen in de wetenschap dat het al twintig duels ongeslagen was in alle competities in het eigen Estádio José Alvalade.

Die status bleef in stand, al was na rust vooral Atlético dicht bij doelpunten. De ingevallen Fernando Torres kopte na ruim een uur net over. Antoine Griezmann verscheen 10 minuten voor tijd vrij voor Rui Patricio, maar slaagde er niet in de Sporting-doelman te passeren. De Fransman schoof 2 minuten later, opnieuw vrij voor Patricio, van dichtbij de bal naast het Portugese doel.