Henry's Monaco verliest thuis dik van Club Brugge in CL, ook Liverpool onderuit (video's)

ProShots

Sjors Tanis • 21:47, 06-11-2018 / Laatste Update: 13:29, 05-01-2024

AS Monaco zit in een sportieve crisis. De ploeg van trainer Thierry Henry won vanaf 11 augustus (!) geen enkele wedstrijd en ging in de 4e speelronde van de Champions League thuis hard onderuit tegen Club Brugge: 0-4.

In de groepsfase van de Champions League blijft AS Monaco na 4 wedstrijden steken op slechts 1 punt. Club Brugge heeft er nu 4. Ook Atlético Madrid en Borussia Dortmund zitten in die groep (Groep A).

Duel na 25 minuten beslist

Bij Club Brugge stonden Ruud Vormer en Stefano Denswil in de basis. Zij zagen hoe hun team al binnen 17 minuten met 0-2 voor stond. Hans Vanaken was de grote man: in de 12e minuut maakte hij de 0-1, om 5 minuten later ook een strafschop binnen te schieten. Maar daar bleef het niet bij, want na 25 minuten spelen maakte Wesley zelfs de 0-3, waardoor de wedstrijd in Frankrijk gespeeld was.

Crisis in Monaco

AS Monaco kon de aangerichte schade niet meer repareren. Sterker nog: Vormer mocht 5 minuten voor tijd nog de 0-4 maken namens Club Brugge. Zo blijft Monaco dus ook in de Champions League slecht presteren met 1 punt uit 4 duels. In de Franse competitie staat de ploeg van trainer Henry op plek 19 (van de 20 teams) en dus mag men in Monaco inmiddels wel spreken van een crisis. Zeker met het besef dat de laatste zege alweer van 11 augustus is, toen Monaco met 1-3 won bij FC Nantes. En dan komt zondag ook nog Paris Saint-Germain op bezoek..

(Tekst gaat verder onder de video)

Check hier de samenvatting van AS Monaco - Club Brugge:

Liverpool verliest

Liverpool speelde in Groep C tegen Rode Ster Belgrado. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum aan de aftrap begon ook Liverpool slecht aan de wedstrijd. De koploper in groep C kwam na 22 minuten spelen op achterstand door een doelpunt van Milan Pavkov en diezelfde Pavkov maakte 7 minuten later zelfs de 2e treffer van de thuisploeg met een prachtige knal: 2-0.

De vroege tegendoelpunten kon Liverpool niet meer herstellen. Na de pauze bleef Rode Ster Belgrado vrij makkelijk op de been en konden de Serviërs de 3 punten pakken. Rode Ster heeft nu 4 punten, terwijl Liverpool op 6 punten blijft staan. Napoli (5 punten) en Paris Saint-Germain (4 punten) spelen later vanavond (21.00 uur) tegen elkaar in Groep C.