Juventus wint na krankzinnige slotfase van Milan

Brian Vesseur • 23:42, 10-03-2017 / Laatste Update: 02:41, 08-01-2024

Koploper Juventus heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van AC Milan. De kampioen van vorig jaar kwam via Mehdi Benatia op voorsprong, maar Carlos Bacca maakte namens de uitploeg gelijk. Paulo Dybala zorgde in de 97e minuut via een pingel voor de beslissing.

Juventus - dat in een 5-3-2-systeem begon - kwam via verdediger Benatia op voorsprong na een halfuur spelen. Clubtopscorer Bacca maakte vlak voor rust de gelijkmaker voor Milan. De Milanezen kwamen in de slotfase nog met 10 man te staan. Sosa werd van het veld gestuurd nadat hij 2 keer geel voorgeschoteld kreeg. Diep in de blessuretijd kreeg Juventus een penalty, na een handsbal in de zestien. Dybala verzilverde het kunstje en bezorgde zijn ploeg de overwinning: 2-1.

Stand

Juventus heeft door de overwinning 70 punten na 28 wedstrijden. Achtervolger Roma heeft er 59, maar komt dit weekend dus nog in actie. Milan staat nu op 50 punten, nummer 6 en aartsrivaal Internazionale heeft 1 puntje meer. Maar de nummers 2 t/m 6 moeten allen nog in actie komen. Nummer 8 Fiorentina staat wel op veilige afstand, met 42 punten uit 27 wedstrijden.