Valentijn Driessen voorspelt toekomst van Erik ten Hag: 'Niemand begrijpt er wat van'
Erik ten Hag en Valentijn Driessen. © Talpa

Valentijn Driessen voorspelt toekomst van Erik ten Hag: 'Niemand begrijpt er wat van'

14:40, 08-05-2024 / Laatste Update: 14:40, 08-05-2024

Valentijn Driessen denkt dat Erik ten Hag na dit seizoen zonder club zit. De trainer ligt zwaar onder vuur bij Manchester United door de moeizame resultaten. Afgelopen maandag trakteerde Crystal Palace Ten Hag op een kansloze 4-0 nederlaag.

Tafelheer Wilfred Genee vroeg aan Valentijn Driessen bij Vandaag Inside waar Ten Hag volgend seizoen zit. "Ik denk gewoon thuis", was het antwoord van de chef voetbal van De Telegraaf. "Niet bij Ajax, Bayern München en zeker niet bij Manchester United", vervolgde hij.

"Hij is oorlog aan het voeren met verslaggevers en kranten zijn niet welkom. Niemand begrijpt er wat van. En dan zie je de wedstrijd van gisteren (maandag, red.): helemaal zoek gespeeld. En dan komt Arsenal zaterdag op bezoek. Weer zoek gespeeld", concludeerde Driessen. Volgens Johan Derksen is Manchester United inmiddels een 'eenvoudige subtopper'.

Ten Hag naar Ajax?

"Er komt een nieuwe eigenaar en die wil gewoon een eigen trainer", stelde Driessen. "Dus ik denk dat Ten Hag volgend seizoen gewoon thuis zit." Derksen tipt vervolgens Ajax om te wachten met het aanstellen van een nieuwe trainer, aangezien hij denkt dat Ten Hag snel zonder club zit. "Dan neem je zo'n buitenlandse trainer die niets begrijpt van het Ajax-voetbal", zei hij doelend op Graham Potter of Francesco Farioli.

Toch lijkt de komst van Potter niet dicht bij te zijn. Dat meldde het AD woensdagochtend. Bij Vandaag Inside begrijpen ze niet hoe ze überhaupt bij Potter zijn uitgekomen en ook Farioli is het niet volgens de heren aan tafel. "Ajax moet weer opgebouwd worden, dan zou ik altijd een Nederlandse trainer nemen die ook begrijpt wat die cultuur inhoudt", sprak Derksen.