Keisuke Honda biedt zich opnieuw aan, nu bij AC Milan: ‘Bel me als je me nodig hebt’

30 september 2019

AFP

De Japanse voetbalelr Keisuke Honda wil graag weer gaan voetballen. Zo graag, dat hij de sociale media gebruikt om zich her en der aan te bieden. De spelmaker stuurde maandag via Twitter een bericht naar AC Milan, dat belabberd is begonnen aan het nieuwe seizoen.


"Ik wil jullie altijd helpen. Bel me als je me nodig hebt!", schreef Honda, met een mention naar de Italiaanse club waarvoor hij tussen begin 2014 en medio 2017 al speelde. De Japanner vertrok afgelopen zomer bij de Australische club Melbourne Victory, waar hij na het WK 2018 aan de slag was gegaan. In zijn zoektocht naar een nieuwe club streek Honda in juli weer even neer in Venlo.

Deed even mee bij VVV
Honda trainde een tijdje mee bij VVV, de Limburgse club waarbij hij tussen 2008 en eind 2009 zijn doorbraak in Europa beleefde, om zijn conditie op peil te houden. De 98-voudig international wil graag weer aan de slag bij een grote club, ook om in vorm te komen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Honda hoopt daar als dispensatiespeler aan mee te kunnen doen.

Twitter-sollicitatie
Afgelopen week stuurde Honda via Twitter ook al een bericht naar Manchester United. "Doe me een aanbod. Ik hoef geen geld, maar ik moet voetballen in een goed team met goede ploeggenoten!"