Koploper RB Leipzig krijgt keihard klop van Schalke en ziet Bayern weer 1e staan (video)

Imago Sport

Martijn Baars • 19:27, 28-09-2019 / Laatste Update: 20:30, 04-01-2024

RB Leipzig is niet langer ongeslagen in de Bundesliga. De blikjesclub verloor de topper van Schalke 04 met dikke cijfers. Het werd in de Red Bull Arena liefst 1-3 voor Schalke, dat nu op gelijke hoogte met Leipzig staat op plek 2 in Duitsland.

Eigenlijk was voor rust de meeste schade al aangericht. Via goals van Salif Sane en een penalty van Amine Harit stond Schalke al riant met 0-2 voor. Rabbi Matondo maakte er in de 58e minuut 0-3 van.

Heerlijke knal Forsberg

Pas een paar minuten voor tijd deed Leipzig iets terug via een goal van Emil Forsberg. De Zweed schoot van een dikke 20 meter op goal en zag Schalke-keeper Nübel blunderen.

Eerste nederlaag, geen koploper meer

De 1-3 nederlaag was pas de eerste dit seizoen voor de club van trainer Julian Nagelsmann. Uit de voorgaande 5 duels werden er 13 punten gepakt. De verliesbeurt zorgde er ook nog eens voor dat Leipzig geen koploper meer is. Omdat Bayern München het uitduel bij Paderborn met 2-3 won, is de recordkampioen weer koploper met een punt voorsprong op Leipzig, Schalke en Leverkusen.