Leicester City duwt Lampard en Chelsea verder in de problemen

AFP

Bart van der Wijst • 00:32, 20-01-2021 / Laatste Update: 06:44, 05-01-2024

Leicester City is de nieuwe koploper van de Premier League. De ploeg van Brendan Rodgers versloeg op eigen veld Chelsea, dat steeds dieper in de problemen zakt: 2-0.

Leicester City stond na 45 minuten al met 2-0 voor. Wilfred Ndidi poeierde al na 6 minuten raak en vlak voor de thee zorgde James Maddison voor de eindstand.

Werner net niet

Hakim Ziyech begon op de bank maar mocht in de 2e helft toch invallen van trainer Frank Lampard, die inmiddels zwaar onder druk staat bij Chelsea. De Marokkaan legde een vrije trap perfect neer voor Timo Werner, die scoorde. Helaas voor hem en Ziyech stond hij buitenspel. Zo eindigde het in 2-0.

Het verschil tussen Leicester en achtervolger Manchester United is 1 punt. United heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De club van Donny van de Beek komt woensdagavond in actie bij Fulham.

Eerder op dinsdagavond won West Ham United van West Bromwich Albion, 2-1.