Manchester City in eigen huis vervelend onderuit tegen Olympique Lyon (video)

admin • 00:51, 20-09-2018 / Laatste Update: 06:11, 08-01-2024

Manchester City is dit seizoen misschien wel dé grote kanshebber voor het winnen van de Champions League. Maar in eigen huis gingen The Citizens keihard onderuit tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay. Voor rust stond het al 0-2. In de 2e helft zette City wel druk, maar kwam niet meer verder dan een 1-2 verlies.

Gnaly Cornet schoot na iets minder dan een half uur voetballen al de 0-1 binnen op aangeven van Fekir. Vlak voor rust, in de 43e minuut, was het Fekir zelf die knap binnenschoot op aangeven van niemand minder dan Memphis. En zo kon Pep Guardiola met hoofdpijn in de rust eens gaan analyseren waar het fout ging.

Tekst loopt door onder de video.

Sensatie in Manchester?? Depay's Lyon staat halverwege met 2-0 voor bij Man City. Deze van Fekir was een plaatje 👏👏👏#ChampionsLeague #ZiggoSport pic.twitter.com/1ADZlly2Bx

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) 19 september 2018

Gevaar Memphis

In de 1e helft zette de Nederlander al een assists achter zijn naam, maar in de 2e helft werd hij opnieuw gevaarlijk voor de Engelsen. Na 60 minuten voetballen werd hij na een splijtende steekpass 1 op 1 Ederson gezet, maar raakte hij de paal.

City komt terug

Leroy Sané gooide in de 67e minuut even de turbo erop. Hij dribbelde het strafschopgebied in om vervolgens een lekker balletje terug te leggen op Bernardo Silva. Die schoot daarna strak in de verre hoek binnen en bracht Manchester City op die manier terug in de wedstrijd. In de allerlaatste minuut kreeg Aguëro nog een grote kans na een sterke dribbel, maar de Argentijn kon de knappe actie net niet afmaken.

Feest voor Lyon

Ondanks de druk van City kon Lyon redelijk stand houden. Memphis bleef voorin loeren op de counter, maar die kwam niet meer. Ondanks dat City veel meer balbezit had, kan Lyon met de 1-2 overwinning op zak feest gaan vieren.