Manchester City loert: koploper Arsenal laat punten liggen op bezoek bij Liverpool

Brian Vesseur • 21:27, 09-04-2023 / Laatste Update: 00:36, 12-12-2023

Arsenal is er zondagavond niet in geslaagd om 3 punten mee te nemen uit Liverpool. Op Anfield werd het 2-2 tegen Liverpool. Roberto Firmino zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker namens de thuisploeg.

The Gunners staan na 30 wedstrijden op 73 punten, Manchester City heeft 6 punten minder. De ploeg van Pep Guardiola heeft wel pas 29 wedstrijden gespeeld en heeft dus nog een wedstrijd tegoed. Op 26 april gaat Arsenal op bezoek bij Manchester City.

Doelpuntenmakers

Gabriel Martinelli schoot de bezoekers al na 8 minuten op voorsprong tegen Liverpool. Virgil van Dijk ging in de fout bij die 1e treffer. Na een halfuurtje spelen zorgde Gabriel Jesus voor de 2-0 van Arsenal. Vlak voor rust bracht Salah de spanning terug: 2-1. In de 52e minuut kreeg Liverpool een penalty, maar diezelfde Salah schoot de strafschop naast.

Invaller Roberto Firmino zorgde een paar minuten voor het einde voor de gelijkmaker op Anfield. Hij kopte een voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen: 2-2.