Mark van Bommel over knotsgekke titelwinst: ‘Als hij er dan zó in gaat…’

4 juni 2023

AFP

Mark van Bommel werd zondagavond met Royal Antwerp kampioen. Dat deed de ploeg op een wijze die we niet kunnen aanraden. Antwerp stond met 2-1 achter in de 94e minuut toen Toby Alderweireld de bevrijdende 2-2 binnen schoot. Omdat concurrent Union Sint-Gillis met 1-3 verloor van Club Brugge pakte Antwerp de titel. Met een trotse Van Bommel als gevolg.


"Dit is ongelooflijk. Het werd heel moeilijk om te winnen, maar we zetten het om en kregen we grip op de wedstrijd. We wisten dat we op een gegeven moment nog één goal moesten maken. Als hij er dan zó in gaat...", vertelde Van Bommel bij Ziggo Sport.

Down
Antwerp stond vorige week al op matchpoint, maar verprutste het tegen Union (1-1). "Ik heb het er echt moeilijk mee gehad. Als trainer moet je het voorbeeld geven, maar dat kon niet", blikte Van Bommel terug. "De spelers zaten er helemaal doorheen. Het gevoel werd in de afgelopen dagen beter, maar het was nog steeds niet top. Daar moeten we eerlijk in zijn. We misten de kans op een kampioenschap in eigen stadion."

Van Bommel liet een motivatiefilmpje zien, die de ploeg op weg hielp. "Het pakken van de dubbel is maar 7 keer voorgekomen in België. Dit is uitzonderlijk. We kwamen goed uit de dip die we dit seizoen hadden. Toen we in februari naar Genk kwamen, stonden we 15 punten achter. Ik weet zeker dat het een lange nacht gaat worden."