Sensatie in Parijs: Mbappé scoort 4 keer in 13 minuten tijdens topper PSG-Lyon

AFP

Martijn Baars • 00:57, 08-10-2018 / Laatste Update: 22:18, 08-01-2024

Echt niet normaal: wonderkind Kylian Mbappé heeft maar weer eens historie geschreven. De pas 19-jarige Franse spits scoorde liefst 4 keer in de Franse topper tussen 'zijn' PSG en Olympique Lyon. Paris Saint-Germain won dankzij het supertalent dik: 5-0.

De eerste helft stond vooral in het teken van rode kaarten. Kimpembe (PSG) en Tousart (Lyon) kregen allebei rood voor rust. In de 9e minuut maakte Neymar vanaf de penaltystip de openingsgoal.

Mbappé vliegt

Na rust kreeg Mbappé vleugels. Tussen de 61e en 74e minuut (nog geen kwartier dus!) scoorde de tiener 4 keer en zorgde daarmee voor de 5-0 eindstand.