Mega keeperstalent (20) drukt HSV dieper in de problemen (video)

Robert Hüsken • 18:23, 03-03-2018 / Laatste Update: 13:02, 12-12-2023

Hij werd voor de leeuwen gegooid, maar bleek de ultieme temmer. Duitse media spraken van een onbekend mega talent en dat bleek ook in zijn debuut. De pas 20-jarige (!) doelman Florian Müller van FSV Mainz 05 keepte perfect in de ultieme degradatieclash bij HSV. De Hamburgers, die een halfuur met een man meer speelden, blijven na de 0-0 tegen Mainz in diepe degradatieproblemen.

Het had dé wedstrijd van HSV moeten worden, maar het werd de wedstrijd van Florian Müller. De goalie sotnd ineens in de basis, omdat René Adler ziek was. De jongeling speelde hiervoor 20 potjes in de 3de Bundesliga en moest er nu staan in deze wedstrijd van het jaar. Want de belangen waren ongekend groot in Hamburg. HSV (17de) stond vooraf 7 punten achter op Mainz (16de). De nummers 18 en 17 degraderen na dit seizoen uit de Bundesliga, de nummer 16 speelt play-offs tegen de nummer 3 uit de 2de Bundesliga.

De Mainz-goalie Müller begon fantastisch. Met twee briljante reflexen in de beginfase hield Müller de bezoekers op de been in Hamburg. De fans van HSV hielden het niet meer. Ze zongen nog maar eens dat zij de énige club zijn die nog ALTIJD in de Bundesliga hebben gespeeld. Maar hoe lang nog?

Video-ref

In de 23ste minuut werd Müller dan toch gepasseerd. Filip Kostić, de oud-speler van FC Groningen, liet het Volksparkstadion ontploffen met zijn doelpunt. Muziekheld Scooter knalde al door de speakers met zijn song Always Hamburg, maar de HSV-speler bleek na het inschakelen van de video-scheidsrechter nog verder buitenspel te staan dan Wamberto in de finale van de Amstel Cup tegen FC Utrecht. Geen goal voor HSV dus.

Van Drongelen op de lat

In de rust bracht HSV-trainer Bernd Hollerbach zijn goudhaantje Luca Waldschmidt. De jongeling die vorig jaar onsterfelijk werd door deze goal tegen VfL Wolfsburg. Er kwam weer vuur in het spel van HSV en vlak na rust ramde de Nederlandse verdediger Rick van Drongelen een opgelegde kans tegen de lat.

Rood & een GESTOPTE strafschop

Het goudhaantje Waldschmidt werd na een uur spelen omver gelopen door Leon Balogun. De verdediger van Mainz kreeg zijn tweede gele kaart én een strafschop tegen. Maar daar was weer hét keeperstalent van Duitsland: Florian Müller keerde de elfmeter van Kostic. Wat een drama voor HSV: na een afgekeurde goal, nu ook een gemiste strafschop. Maar de thuisploeg speelt nog wel een halfuur met een man meer.

Alles of niets

Een kwartier voor tijd ging HSV zelfs bij 0-0 alles of niets spelen. Een verdediger eruit, een aanvaller erin. Met nog 10 wedstrijden een gat van 7 punten, dat is enorm. Er móést gewonnen worden. Maar dat werd er niet. De achterstand van HSV op Mainz blijft 7 punten en nóg erger: HSV kan morgen hekkensluiter worden als 1. FC Köln thuis wint van VfB Stuttgart. Het lijkt een onmogelijke opgave voor de Hamburgers. Een striemend fluitconcert vulde het Volksparkstadion.

Nigel de Jong bleef de gehele wedstrijd op de bank bij Mainz.

Foto's: Pro Shots.