Memphis voelt zich thuis in de Champions League

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 20:03, 19-02-2019 / Laatste Update: 19:44, 05-01-2024

Memphis Depay krijgt in de Ligue 1 niet zo vaak de kans om zich te meten met de wereldtop. Waarschijnlijk geniet de aanvaller van Olympique Lyon het meeste van de potjes tegen Paris Saint-Germain, het enige wereldteam uit de competitie. Dinsdagavond staat hij met Lyon oog in oog met een andere wereldtopper. FC Barcelona is de tegenstander in de Champions League. En daarin wil (en gaat) Memphis zich laten zien.

Aan het begin van deze maand was PSG nog de tegenstander van Lyon in de competitie. In het eigen Groupama Stadium werd de koploper en regerend landskampioen met 2-1 aan de kant gezet. Memphis balde 90 minuten mee, maar was niet (direct) verantwoordelijk voor een van de doelpunten.

Beunen in Europa

Hoe anders is dat in de Champions League. In de groepsfase waren Shakhtar Donetsk, Manchester City en TSG Hoffenheim de tegenstanders. Eenmaal won het van The Citizens, de andere 5 wedstrijden eindigden gelijk. Memphis mocht in alle 6 de wedstrijden opdraven en was daarin goed voor 4 assists en een doelpunt.

Dat zijn uitstekende cijfers, zeker als je het omrekent naar minuten. Elke 91 minuten is de 25-jarige Memphis betrokken bij een doelpunt. In de Ligue 1 zijn de cijfers van de international wat minder. Met 5 doelpunten en 8 assists in 25 wedstrijden is hij in de Franse competitie elke 146 minuten betrokken bij een goaltje.

Shinen in de spotlights

Er kunnen verschillende redenen worden genoemd voor die cijfers. Misschien wil Memphis zich meer laten zien als de spotlights erop staan. Of misschien krijgt Memphis een belangrijkere taak tegen betere tegenstanders. 1 ding is in ieder geval zeker: er is een goede kans dat we tegen Barcelona weer met grote belangstelling naar onze vriend kunnen kijken.