Messi leidt Barcelona in eerste helft langs Sociedad

admin • 01:00, 16-04-2017 / Laatste Update: 22:08, 05-01-2024

Barcelona heeft zaterdagavond een krappe overwinning geboekt op Real Sociedad. In de 1e helft werd er al 5 keer gescoord en daar bleef het bij. Aan de hand van Lionel Messi zetten de Catalanen een 3-2 stand op het scorebord in Barcelona.

Messi was weer eens de man in vorm bij Barcelona, dat het moest doen zonder de geschorste Neymar. Neymar is voor 3 wedstrijden geschorst, omdat hij een beuk gaf aan een tegenstander en daarna een cynisch applausje gaf voor de scheids.

Doelpuntenfeestje

Na ruim een kwartier spelen schoot Messi Barcelona met een strak afstandsschot over de grond op voorsprong. 20 minuten later tikte de Argentijn van dichtbij binnen en zaten de Catalanen op rozen. Vanaf de 42ste minuut zorgden Samuel Umtiti met een eigen goal, Pablo Alcácer en Xavier Prieto er in 3 minuten voor dat beide ploegen gingen rusten met 3-2.

Bijna 500 voor Messi

In de 2e helft was Barcelona moegestreden en kreeg Sociedad nog kansen op de gelijkmaker. Zover kwam het niet. Messi staat nu op 498 officiële treffers voor Barça. Wachten op de 500ste dus!

Titelstrijd

Barcelona staat door de overwinning weer op 3 punten van koploper Real Madrid, maar de Madrilenen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.