Hongaarse voetbalbond deelt stadionverboden uit na Wembley-gekte

14 oktober 2021

Meerdere Hongaarse hooligans die dinsdag op Wembley betrokken waren bij rellen met de politie tijdens het WK-kwalificatieduel met Engeland (1-1) hebben stadionverboden gekregen. De Hongaarse voetbalbond deelde verboden van 2 jaar uit aan fanatieke supporters die zich misdroegen.


"Meerdere relschoppers die door de beveiliging zijn geïdentificeerd, kunnen 2 jaar niet naar sportwedstrijden. Zij zijn voor die tijd verbannen volgens de bepalingen van de Hongaarse wet", zei een woordvoerder van de bond MLSZ tegen persbureau AFP.

Hongaren VS Engelse politie
Nadat een Hongaarse fan een steward racistisch uitschold, wilde de politie de fan arresteren. Nadat de politie het vak opkwam, jaagden talloze Hongaren hen van het vak af. Uiteindelijk raakten duizend fans slaags met de politie. Die laatste had versterking nodig, bleek uit meerdere beelden. Volgens Engelse media kregen de Hongaren hulp van Poolse supporters. Daarover liet de bond niets los.

De bond gaf niet precies prijs hoeveel fans een verbod hebben gekregen. Wel gaven zij door dat de politie verder onderzoek doet naar fans die nog niet waren herkend.