Mourinho ergert zich aan vragen over Bergwijn: ‘Meer nodig dan 11 goede speler’

16 juli 2020

AFP

Met een assist bij de 1-2 van Harry Kane speelde Steven Bergwijn woensdag als invaller een belangrijke rol bij de zege van Tottenham Hotspur op Newcastle United (1-3). Voor vragen over de ‘bijrol’ van de Nederlander was de pers echter aan het verkeerde adres bij coach José Mourinho.


"Dat is een vraag die je altijd aan mij stelt, maar niet aan Frank Lampard, Jürgen Klopp of Pep Guardiola, aan alle coaches van de grote clubs met grote spelers", reageerde de Spurs-manager na afloop geërgerd bij Sky. "Lampard zet Pulisic in de basis, je vraagt hem niet waarom hij Hudson-Odoi ofzo niet laat starten. Als Guardiola Bernardo Silva op de bank zet, vraag je nooit naar Bernardo Silva."

Calimourinho
"Het lijkt erop dat ik de enige ben die vanaf het begin 15 spelers moet opstellen, of dat ik de enige ben die niet het recht heeft om goede spelers op de bank te zetten", aldus Mourinho.

'Het moeten teamspelers zijn'
"Als ik vandaag met Bergwijn begin, zou je me nu vragen wat Lucas Moura moet doen om te beginnen, wat Heung-Min Son moet doen om te starten. Ze hoeven niets te doen. Het moeten teamspelers zijn en teamspelers zijn spelers die starten, die op de bank zitten en die in het veld komen voor een half uur of voor een minuut."