Napoli sloopt Torino in eigen huis: doelpuntenrecord voor Osimhen

Rick Kraaijeveld • 18:13, 19-03-2023 / Laatste Update: 01:21, 12-12-2023

Napoli heeft het uitduel met Torino met 4-0 gewonnen en komt hierdoor weer dichterbij de Scudetto. Het gat is voorlopig opgekrikt tot 21 punten. Victor Osimhen scoorde tweemaal, Khvicha Kvaratskhelia nam er 1 voor zijn rekening en Tanguy Ndombele mocht de laatste scoren. Perr Schuurs speelde heel de wedstrijd bij Torino.

Torino werkte erg hard maar kon niet voorkomen dat Osimhen binnen 9 minuten de eerste bal alweer in het net kopte. Het was al zijn 20e goal van dit seizoen. Daarna was het de beurt aan die andere ster van Napels om een goaltje te maken. Kvaratskhelia maakte een mooie individuele actie waarna hij neergelegd werd in de 16 door Karol Linetty. Hij ging zelf achter de bal staan en trof doel .

Record

Na rust was het Osimhen wederom met het hoofd die een doelpunt maakte. Dat bracht zijn doelpuntenteller op 21, waarmee hij topscorer in Italië is. Hij komt naast een erg grote naam te staan in de geschiedenis. Hij is, samen met Samuel Eto'o, de meest scorende Afrikaanse speler in 1 seizoen. Daar zal hij natuurlijk nog overheen gaan en dan is hij alleen aan de top. De statistieken van de gigant gaan nog verder: hij heeft uit de laatste 11 wedstrijden 12 doelpunten. Dat zijn aardige cijfers!

Scudetto

Napoli is hard op weg om weer kampioen te worden van Italië. De laatste keer dat dit lukte was in 1990, en dat was ook direct pas de 2e keer. Het mag dus wel weer een keer, denken ze in Napels. Eerder kwamen ze aan de hand van onder andere Dries Mertens ook al eens dichtbij, in 2017-2018 maar toen moesten ze Juventus op 4 punten voor hen dulden.