Neymar ‘gewoon’ mee met PSG naar China

23 juli 2019

BSR/SOCCRATES

Neymar kwam te laat op de training, flirtte hevig met FC Barcelona, maar is gewoon mee op trainingskamp met Paris Saint-Germain. De Franse kampioen gaat een tourtje doen door China. Daar worden een aantal oefenduels en de wedstrijd om de Franse Supercup gespeeld. Op 3 augustus speelt PSG in Shenzhen tegen Stade Rennes.


De Duitse trainer Thomas Tuchel heeft besloten om de duurste voetballer ter wereld toch gewoon mee te nemen naar China. De groep bestaat uit 28 spelers, onder wie ook de van Ajax overgekomen vleugelverdediger Mitchel Bakker. Over een week sluiten in Azië nog eens 5 spelers aan die deze zomer interlandverplichtingen hadden met hun land, onder wie Angel Di Maria, Marquinhos en Thiago Silva.

Blessures
Neymar brak begin dit jaar wederom een middenvoetsbeentje. De Braziliaan had maanden nodig om te herstellen, maar kon aan het einde van het seizoen toch nog wat wedstrijden spelen voor PSG. Hij miste echter de Copa América in eigen land vanwege een enkelblessure, opgelopen in de voorbereiding op het Zuid-Amerikaans kampioenschap.