Oud-Heverlee Leuven-doelman DOOF door vuurwerk bij pot tegen Standard Luik

BELGA

Marcel Roes • 11:20, 17-10-2021 / Laatste Update: 23:29, 04-01-2024

Standard Luik tegen Oud-Heverlee Leuven werd een wedstrijd waarover nog lang wordt nagepraat. Zo lag het treffen in de Belgische competitie 7 minuten stil omdat de VAR twijfelde over een buitenspelgeval, scoorde OHL 2 keer in blessuretijd (2-2) en werd de Oud-Heverlee Leuven-doelman (hopelijk tijdelijk) DOOF door vuurwerk!

2 minuten nadat Luik-aanvaller Denis Dragus er 2-0 van had gemaakt, scoorde hij opnieuw. De grensrechter vlagde voor buitenspel en scheidsrechter Kevin Van Damme gebaarde dat de VAR het moment ging onderzoeken. Via de nieuwe 3D-technologie. Dat duurde dus superlang. Na pas 7 minuten viel de beslissing: buitenspel.

Mede door het lange oponthoud kwam er 10 minuten aan blessuretijd bij. Daarin scoorde Leuven 2 keer en zo werd de eindstand 2-2. Dit tot grote onvrede van de Luik-supporters. OHL-doelman Rafael Romo kreeg een voetzoeker naar zich toegegooid. De Venezuelaan was een uur na de wedstrijd nog in shock en doof aan het rechteroor. "Verder onderzoek moet uitwijzen of dat voor even is, of is er meer aan de hand?", zei OHL-coach Marc Brys.