🎥 | Provocerende Club Brugge-fans krijgen stenen naar zich toe geslingerd in Genk

29 november 2021

Club Brugge pakte zondag 3 hele belangrijke punten op bezoek bij het RC Genk van John van den Brom (3-2). Met goed humeur stapten de supporters uit Brugge vervolgens in de bus voor de terugreis. Onderweg naar huis reden zij ook nog even langs wat opgefokte Genk-fans en dat liep niet zo goed af.


Tijdens het voorbij rijden provoceerden de supporters van Brugge hun rivalen die naast de weg stonden. Dat viel niet helemaal lekker bij die van Genk en dus besloot er een persoon een steen richting die bus te gooien.

Supporters doen hun verhaal
Blijkbaar werden er nog meerdere stenen gegooid, maar gelukkig raakte er niemand gewond. "Ik begrijp het ergens wel", sprak Kristof Huysveld van de supportersvereniging van Club Brugge tegenover het Nieuwsblad. "Zo’n wedstrijd, die je nog verliest nadat je 2-1 voorstond tegen 10 man, dat brengt frustraties met zich mee."

"Het voorval vond plaats op de terugweg. We passeerden de thuissupporters en toonden uiteraard onze vreugde. Plots raakte een projectiel de ruit. Heel vervelend dat dit moet gebeuren", reageerden enkele fans bij HLN.