PSG met Bakker in prachtig gevecht tegen Amiens naar gelijkspel

BSR

Sjors Tanis • 20:42, 15-02-2020 / Laatste Update: 19:39, 05-01-2024

Mitchel Bakker beleefde een debuutwedstrijd om nooit te vergeten bij Paris Saint-Germain. De oud-Ajacied stond voor het eerst in een competitiewedstrijd in de basis bij de ploeg van trainer Thomas Tuchel en boog met zijn ploeg een 3-0 achterstand om in een 3-4 voorsprong. In de blessuretijd maakte Amiens echter de 4-4.

Indruk gemaakt in Parijs

Bakker begon eerdere deze week ook al vanaf het 1e fluitsignaal, toen PSG het in de kwartfinale van de Coupe de France opnam tegen Dijon (1-6 winst). De linksback maakte de 90 minuten vol en deed dat zo naar behoren dat coach Thomas Tuchel besloot hem opnieuw te laten starten.

Wedstrijdverloop

Al na 5 minuten kwam Amiens, de nummer 19 van de Franse competitie, op een 1-0 voorsprong. Voor rust stond de degradatiekandidaat al op een 3-0 voorsprong en leek er niets aan de hand te zijn voor de ploeg van Luka Elsner. Ander Herrera deed voor de bezoekers nog wat terug, waarna Nianzou Kouassi 2 keer het net wist te vinden en gelijk maakte. Mauro Icardi dacht een kwartier voor tijd de winnende treffer te hebben gemaakt, maar Sehrou Guirassy zorgde in de blessuretijd alsnog voor de 4-4.

Grote gevolgen heeft het gelijkspel voor PSG niet, want de voorsprong op Marseille bedraagt 13 punten. Dinsdag speelt PSG in de Champions League tegen Borussia Dortmund.