Real Madrid na 0-3 bij Numancia al bijna zeker van kwartfinale Copa del Rey

AFP

Martijn Baars • 00:11, 05-01-2018 / Laatste Update: 10:10, 07-01-2024

Real Madrid heeft goede zaken gedaan voor een plaats in de kwartfinale van de Spaanse beker. De regerend kampioen won de uitwedstrijd tegen Numancia (0-3). De 2deklasser staat woensdag voor een bijna onmogelijke taak op bezoek bij Real voor de return van de 8ste finales.

Numancia speelde het laatste half uur met 10 man nadat Pape Diamanka zijn 2de gele kaart van de wedstrijd had gekregen.

Bale scoort weer eens

Trainer Zinédine Zidane gunde bijna al zijn basisspelers rust. Gareth Bale speelde wel en was weer eens van waarde voor Real Madrid. De blessuregevoelige aanvaller opende de score vanaf de strafschopstip. De 2de treffer van invaller Isco in de 89e minuut viel ook na een penalty. Borja Mayoral maakte in blessuretijd de 3e.

Succescoach

Zinédine Zidane is deze maand 2 jaar trainer van Real. Hij won in die periode 2 keer de Champions League, 2 keer de Wereldbeker en 2 keer de Europese supercup. Zidane maakte Real 1 keer kampioen en won ook 1 keer de Copa del Rey.